Ergonómiai és gerinc egészségfelmérések

A ergonómiamozgásszervi megbetegedések egyre gyakoribbak. Az ülőmunka, az állómunka vagy cipekedés és életmódbeli tényezők jelentősen növelik a gerinccel kapcsolatos megbetegedések valószínűségét. Vizsgálataink segítenek feltárni a problémát, amire megoldási javaslatot készítünk.

Műszeres talpvizsgálat

A nem megfelelő talp alátámasztottság, csípő horizontális vagy vertikális elcsúszása számtalan problémát okozhat a fejfájástól a hát- és fogfájásig. A vizsgálat során mérünk, majd az eredményekből következtetéseket tudunk levonni az ízületek, izomzat és gerinc terheltségére. Megoldási javaslatot állítunk fel az ideális terhelés visszaállítására, mely a fájdalom okának megszűnését okozza.

Gerincgörbületi mérés

Mára népbetegség lett a hát-, derék és/vagy gerinc fájdalom az ülőmunka vagy a túlzott állómunka miatt.  A pontos prevenciós gerinc-, és ízületi felméréssel és megelőző mozgásterápiával azonban elkerülhető a folyamatos fájdalom vagy akár a műtét is.

Ergonómiai izomzati mérések

A nem megfelelő törzsi izomzat számtalan hát- és gerincprobléma melegágya. A probléma feltárásával és szakszerű kezeléssel a fájdalom megszűntethető.

Ergonómiai nyúlékonysági mérések

A kötött, megrövidült izomzat, amely a stressz és az ülőmunka hatására alakul ki, számtalan fájdalmat okoz, miközben erőt és funkciót veszít, tetézve a fájdalom mértékét. Így életminőségünk romlik. Problémák meghatározásával, és azok rendszeres szakszerű kezelésével javíthatóak, vagy megoldhatóak a problémák.

Ergonómiai előadások

Szakértőnk az ülő-és/vagy állómunka hatásairól, a helyes pozícióról és kezelési technikákról tart a mindennapokban is hasznosítható előadást.

Ergonómiai bemutatók, átmozgatások

Szakértőnk a gyakorlatban is megmutatja, hogy hogyan lehet elkerülni az ülőmunka okozta gerincfájdalmakat, problémákat, illetve hogyan tudunk felfrissülni az irodában csupán néhány perc átmozgatás után.

Komplex ergonómiai program:

Komplex ergonómiai programunk során teljes egyéni felmérést, és egyénre, problémára szabott tanácsadást biztosítunk. A program részleteit az alábbi linkre kattintva ismerheti meg.

Csontsűrűség mérés

Rövid, fájdalommentes vizsgálat, melynek során a páciens a lábát helyezi be egy speciális membránnal ellátott készülékbe, amely a sarokcsont állapotát méri fel és ebből következtet a teljes csontozat sűrűségére, korra, nemre való tekintettel.

Árajánlat kéréséhez, forduljon hozzánk bizalommal!